Megoldások otthonra

Töltőállomások tervezése, kivitelezése

Miért érdemes otthon gyorstöltőt használni?

Eve Single S-line
Eve Single S-line

Elsőre jogosnak tűnik a kérdés, hiszen a megvásárolt elektromos vagy plug-in hybrid autónkhoz mellékelve kaptunk egy töltőegységet..... Érdemes azonban néhány elgondolkodtató tényt megemlíteni ezekkel a töltőkkel kapcsolatban.

Ezek az egységek a hagyományos villásdugó aljzatot használják fel a csatlakoztatáshoz, amely nem szerencsés több okból kifolyólag sem. Egyrészt ezek a normál háztartás számára kiépített aljzatok nem arra lettek tervezve, hogy folyamatosan - akár órákon keresztül - nagy áramfelvételt biztosítsanak a hozzájuk csatlakoztatott eszközök számára, ami igen gyorsan túlmelegedéshez vezethet, másrészt a nagyobb áramigények által indokolt fokozott érintésvédelemmel sem rendelkeznek...

Ezenkívül gondot okozhat a rendelkezésre álló árammennyiség is, hiszen az otthonokban kiépített általános fogyasztási helyek betáplálása általában 1 fázis mellett 20-25A.... Mivel ebből az árammennyiségből kell a háztartás teljes áramigényét kielégíteni és ezzel egyidejűleg az elektromos autó töltését is, ezért az ilyen mellékelt töltőegységek áramfelvételét a gyártók korlátozzák 10A töltési kapacitásúra, ami az autókba épített egyre nagyobb kapacitású akkumulátorokat figyelembe véve már enyhén szólva nem kielégítő...

És mi a helyzet a gyorstöltőkkel?

A kifejezetten elektromos autók töltésére kifejlesztett töltőberendezések a fentiekben leírt problémákat áthidalhatják. Talán a leglényegesebb jellemző a sokkal biztonságosabb üzem, hiszen ezek a töltőberendezések a speciális felhasználáshoz méretezett, az európai töltőcsatlakozó szabványoknak megfelelő, szerelt kábelekkel használhatók. Ezen kábelek segítségével, a töltő berendezés kommunikálni képes az autóval, aminek következtében a töltés csak abban az esetben indul el, ha az autó és a töltőberendezés között a hibátlan elektromos csatlakozás létrejött. Ezenkívül a rendszer képes arra, hogy a töltési folyamat során figyelembe vegye a kábel maximális terhelhetőségét, ami megakadályozza a túlmelegedést. Ezek a biztonsági megoldások lehetővé teszik, hogy a töltőrendszer kihasználja a rendelkezésre álló teljes árammennyiséget.

Az általunk kínált töltési megoldások a fázisok számától függően 3,7 kW-tól egészen 22 kW kapacitásig lefedik a töltési igényeket.

Ez a gyakorlatban, pl. egy Renault Zoe R90 22kW modell esetében azt jelenti, hogy a töltési idő 0-100%-ra kb. 4 óra - ha csak 1 fázisról érhető el a táplálás. Amennyiben 3 fázis áll rendelkezésre, akkor a teljes töltöttség elérhető akár 1 óra és 45 perc leforgása alatt !

Csak összehasonlításképpen.... az autóhoz mellékelt, háztartási dugaljról (konnektorból) üzemeltethető vésztöltővel ugyanez 13 óra és 30 perc alatt érhető el...

Jó tudni továbbá, hogy ha elektromos autónkat közterületi gyorstöltővel töltjük, akkor 1 kW áramért akár 120-150 Ft-ot is kifizethetünk, ezzel szemben az érvényes lakossági tarifával számolva otthon ezt 38 Ft-ból oldhatjuk meg!!! Hatalmas különbség!!! Már csak ezt szem előtt tartva is érdemes kialakítani a saját - pl. otthoni - töltés lehetőségét, hiszen az árkülönbözetet alapul véve a saját töltő kiépítésének költsége már akár 30.000 km alatt is megtérülhet!!!

Az otthoni felhasználásra ajánlott megoldásaink már

nettó 279.000,- Ft-tól elérhetők !!! 

Áraink tartalmazzák a töltőegységek helyszíni installációjának és beüzemelésének költségeit is !

Ne feledje:

Megoldást szállítunk Önnek !!!

Természetesen a töltő egységek telepítésével nem ér véget a tevékenységünk, hiszen a garanciaidőn belül és azon túl is átalánydíjas és/vagy eseti, fizetős karbantartási és javítási szolgáltatásokkal is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Sőt, ha esetleg céges elektromos autót használ és - teljesen kézenfekvő módon - otthonában is tölti azt, akkor az általunk biztosított szoftvermegoldások segítségével a NAV által elfogadott módon elszámolhatja ezt a költséget az autót üzemben tartó vagy tulajdonló cég felé!

Ezen kívül nem csak a telepített töltő egységre gondolunk, hanem Önre is hiszen, igény szerint biztosítjuk teljes e-mobilitását annak érdekében, hogy Ön korlátlanul használhassa a rendelkezésre álló töltőállomások hálózatát nem csak Magyarországon, hanem szerte Európában is! Teljeskörű szoftvermegoldásainkról bővebben az Általános Ismertetőnkben olvashat.

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348