Hírek, akciók

Hogy mindig képben legyen...

Figyelem!!! Fontos változások a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekben!!!

2024.02.01-től módosulnak a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott dokumentum nem kötelező érvényű, ám az abban megfogalmazott ajánlások alkalmazásával megfelelhetünk az Országos Tűzvédelmi Szabályzatnak, amely viszont már jogszabálynak minősül.

Az irányelvek módosítása érinti az elektromos járművek töltését, különösen épületekben, azaz mélygarázsokban, valamint az akkumulátorgyártás és -feldolgozás részfolyamatait is.

Az új irányelvek részletesen szabályozzák, hogy mélygarázsokba milyen feltételekkel és milyen darabszámban telepíthetők elektromos autó töltők, hogyan kell biztosítani a menekülési útvonalakat, hogyan kell gondoskodni a tűzzárásról.

A dokumentumban rögzítésre kerültek az új építésű ingatlanokra és a már meglévő, régebbi építésű ingatlanokra vonatkozó töltőkiépítésre és alkalmazásra vonatkozó feltételek.

A legfontosabb tudnivalók a közösségi gépjárműtárolók, mélygarázsok tekintetében:

A 20 autónál kisebb befogadóképességű zárt parkolók esetében még engedélyezett a konnektorból történő töltés, de csak "vésztöltés" esetén, az ennél nagyobb parkolóhellyel rendelkező létesítményeknél azonban már nem megengedett a konnektorból történő töltés. Minden esetben a töltési szabványt teljesítő töltőberendezések alkalmazását javasolják az irányelvek. Lakóingatlanhoz tartozó parkoló esetében csak AC töltő berendezések építhetők ki. A közösségi épületek esetében megengedett maximum 50 kW-os DC töltők használata is.

Az elektromos autók töltőhelyének kiépítésére vonatkozó irányelvek összefoglalója letölthető az alábbi gombra kattintva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjának ide vonatkozó oldala

IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Újabb mérföldkő az elektromos autózás történetében...

Hyundai Ioniq 6

Új intelligens töltőállomás a Webasto-tól:

Webasto Next

eKRAFT hajtáslánccal rendelkezők elektromos hajók töltése   Type 2 töltési szabvánnyal !!!

Az elektromos hajók esetében is kézenfekvő lehet az elektromos autók világában már széles körben használt, Európában szabvánnyá vált Type 2 típusú töltési rendszerek alkalmazása. Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy a teljes töltési folyamatot kontrollálja, együttműködve a járműben elhelyezett OBC rendszerrel. Az így kivitelezett töltés amellett, hogy gyors (AC töltés akár 22kW-ig), rendkívül biztonságos is.

A hazai gyártók közül az eKraft ezt a töltési rendszert alkalmazza az általuk épített/átépített hajók esetében. Éppen ezért, a töltési lehetőségek maximális kihasználása érdekében a kikötőkben elhelyezett eddigi, hagyományos energia oszlopok mellett, célszerű lehet olyan Type 2 szabványú AC töltő berendezések telepítése is, amelyek segítségével valóban kihasználható a töltési rendszer valamennyi előnye.

A Type 2 rendszerű töltőberendezések képesek 1, 2, valamint 3 fázisú inverterekkel is együttműködni, fázisonként akár 7,4 kW maximális teljesítménnyel. Ezenkívül a csatlakozóaljzatokon a retesz biztosítja, hogy töltés közben ne lehessen a csatlakozót eltávolítani ami jelentősen növeli a töltési folyamat biztonságát. Ugyanezt szolgálja az a megoldási is, aminek köszönhetően a csatlakozók érintkezőin köznapi nyelven fogalmazva "nincs áram" egészen addig, amíg a csatlakozás a töltő és a töltött jármű között létre nem jött.

A felhasználást segíti, hogy a töltők különféle használati korlátozást biztosítanak annak érdekében, hogy csak az arra jogosultak tudják az adott töltőállomást használni. A korlátozás lehet akár egyszerű kulcsos megoldás, vagy akár RFID kártyával történő azonosítás.

Az általunk forgalmazott töltőberendezésekkel minden, a töltéssel kapcsolatos felhasználói igényt ki tudunk elégíteni. Legyen szó akár a legegyszerűbb, Plug & Charge megoldásról, vagy akár dinamikus energia menedzsment segítségével kontrollált, költségmegosztásra is alkalmas sok darabos töltőcsoport üzemeltetéséről, töltési megoldásainkkal alkalmazkodni tudunk Ügyfeleink igényeihez. 

Napvilágot látott a 2021-es évre meghirdetett e-autó pályázat !!! 

Sajnos a pályázati feltételek jóval kedvezőtlenebbek mint az előző esztendőben, de legalább ismét lehet pályázni e-autó vásárlás támogatására...

A támogatással kapcsolatos bővebb információkért kattintson IDE.

Új Audi A6 e-tron koncepció...

Napelemes rendszerek kínálatával bővítettük ki megoldásainkat, annak érdekében, hogy minél gazdaságosabban és környezetkímélőbben tölthessék ügyfeleink elektromos autóikat, haszonjárműveiket. Megoldásaink nem csak háztartási méretű rendszerek kiépítésére korlátozódnak, hanem akár MWp teljesítményt meghaladó naperőművek telepítése esetén is szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére. Kínálatunkról ITT olvashat bővebben.

Magyarországon a lakóingatlanok többsége esetében a rendelkezésre álló árammennyiség általában elegendő egy átlagos háztartás energiaellátására, de sok esetben kevésnek bizonyul, ha elektromos autó töltőt is szeretnénk használni. Ebben a helyzetben jelenthetnek nagy segítséget a KNZ eCharge aktív töltésszabályozó rendszerek.  Részletesebben ITT olvashat megoldásainkról.

A 2021-es évben várható elektromos autók....

Előremutató jelenség  -  Bemutatkozott a KIA EV6

Autóversenyzés környezettudatosan  -  az Extreme E világa

VW Power Day  -  Horváth András összefoglalója

Az Új Hyundai IONIQ 5...

Volkswagen ID.3 vs. Tesla Model 3...

Merre is tart a Volkswagen...  és az elektromos autózás  -  Dalnoki Balázs VW Márkaigazgató szemével

Új állami támogatási rendszer az elektromos autók vásárlóinak !!!

3 fázisú inverter a Hyundai Kona modellekben !!! 

    A távol-keleti gyártók elektromos autóiban eddig szinte csak 1 fázisú inverterrel találkozhattunk. Most a Hyundai a Kona modell frissítéseként 3 fázisú, 11 kW töltési teljesítményre képes inverterrel szereli fel az új modelleket! Ennek a megoldásnak az egyik előnye, hogy az autót az eddigi 7,2 kW helyett nagyobb teljesítménnyel és ennek köszönhetően gyorsabban lehet majd feltölteni  -  a 64 kWh-s akkucsomaggal szerelt modellt az eddigi kb. 9 óra helyett már 6 óra alatt maximális töltöttségi állapotba hozhatjuk... A 11 kW-s inverter másik nagy előnye, hogy fázisonként 16A áramigényt jelent a használata, vagyis otthoni, lakóhelyi környezetben jóval kevésbé terheli meg az ingatlan elektromos hálózatát.... 

MAZDA MX-30

A gyártó ígérete szerint már idén elérhető lesz a MAZDA első tisztán elektromos meghajtású autója.  A 143 lóerős autó 265 Nm nyomatékával valódi vezetési élményt tud majd nyújtani a mindenkori sofőrjének! 

A magyarországi ár az immáron megemelt állami támogatással 10 millió Ft alatt lesz!

Várható újdonságok 2020-ban...

Hatalmas lépésre szánta el magát a Hyundai!!!

A koreai gyártó a következő 5 évben 86 milliárd dolláros befektetést tervez végrehajtani az elektromos autók gyártása kapcsán!

Ennek eredményeként a Hyundai Motor Group márkái (Hyundai, Kia, Genesis) 2025-ig a jelenlegi 9 típusról 23-ra bővítik a tisztán elektromos modellek számát!

Közeledik a VOLVO XC 40 Electric hivatalos debütálása!!!

A kiváló menetteljesítmények mellett nem marad el a márkánál megszokott biztonság sem!

Alább egy kis ízelítő az új XC 40 Electric modellről

Új DC töltőberendezés a kínálatunkban !!!

A DC töltők alkalmazása kapcsán általában két tényező az amely a felhasználás akadályát képezi... Az egyik a jelentős áramigény, a másik pedig az igen borsos, az AC töltőkhöz képest sokszoros ár....

Nos ezentúl sokkal könnyebben érhető el a DC töltés azon vállalkozások, szolgáltatók számára akiknek szüksége lenne a viszonylag gyors töltésre elfogadható áramfelhasználás és ár mellett !!!

A PK 30 DC típusú gyorstöltőnk tökéletesen teljesíti a fenti kívánalmakat! Max. 30 kW-os teljesítménye és 2.000.000,- Ft + ÁFA-s induló ára (1 normás - CHAdeMO vagy CCS -, falra építhető kivitel) igen versenyképessé teszi a berendezést az általa képviselt piaci szegmensben!

Napelemes rendszerek integrációja... nem is akárhogyan!

Az általunk forgalmazott Alfen AC töltők segítségével lehetőség van a töltők maximális töltőáramát dinamikusan korlátozni a többi fogyasztó hálózati terhelésének függvényében, hogy a teljes hálózati terhelés ne haladja meg a szolgáltató által biztosított maximális áramkapacitást. Ez a megoldás az áramhálózat túlterhelése nélkül biztosítja a mindenkor rendelkezésre álló áramkapacitás optimális kihasználását elektromos autó töltésére. Egyedi megoldásunk továbbá lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló kapacitás akkor is maximálisan kihasználható legyen, ha a betáplálás is változó, így integrálható pl. napelemes rendszerekbe vagy egyéb időszakos és/vagy megújuló energiaforrást biztosító rendszerekbe. 

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348

Haladnak a fejlesztéseink.....

Szálloda tulajdonosok, üzemeltetők figyelem!

Töltőállomás üzemeltető szoftverrendszerünk integrálható szállodairányítási rendszerekbe!!!

Általános töltőpontintegrációs platformunk segítségével a kompatibilis töltőket meglévő szállodairányítási rendszerekbe tudjuk integrálni. A szállóvendég bejelentkezéskor kap egy RFID kártyát, mellyel a szállodai szoba ajtaját tudja nyitni. Ugyanezt a kártyát tudja használni az elektromos autójának a töltésére is a szálloda töltőállomásain. Távozáskor a recepción kapott számla a szálloda döntésétől függően tartalmazza a töltések ellenértékét. A töltőpont-integrációs platform használata a töltőpont és a backend közötti kommunikációt nem befolyásolja.A rendszer szabadon konfigurálható:

-  Az egyes kártyákhoz külön töltési jogosultság rendelhető;

- A szálloda töltőit csak a szállóvendégek használhatják, vagy külső elektromos autó-tulajdonosok is igénybe vehetik a töltési szolgáltatást elektromobilitás szolgáltatás keretében.

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348

Hivatalos MENNEKES értékesítő és szervizpartner lettünk!

Együttműködésünk a magyarországi forgalmazóval kiterjed a telepítésre, karbantartásra, javításra és a készülékek üzemeltetésére is! Amennyiben erre alkalmas modellt választ a felhasználó, akkor költségmegosztásra alkalmassá - köznapi nyelven fogalmazva fizetőssé - tudjuk tenni a berendezést teljeskörű töltőállomás üzemeltetési szolgáltatásunk révén! 

Volkswagen ID. típuscsalád

Sűrű tömött sorban érkeznek az előjegyzések a VW ID3 modelljére. Amennyiben információink helyesek, akkor az érdeklődés Magyarországról sem kisebb az autó iránt!

Éppen ezért már mi is készülünk testre szabott ajánlatainkkal az ID3 illő fogadására, annak érdekében, hogy a majdani tulajdonosok azonnal élvezhessék az otthoni töltés kényelmét!

Ha 3 fázis áll rendelkezésre az ingatlanon, akkor az ID modellek esetében 11 kW töltési kapacitás is elérhető aminek köszönhetően a legkisebb, 45 kWh-s akkucsomaggal felszerelt verziót 0-100%-ra kb. 4 óra alatt tudjuk feltölteni, de a legnagyobb akkucsomag esetében is - 77 kWh - akár teljes töltöttséget érhetünk el 7 óra alatt. Ez a megoldás óránként mintegy 70 km megtételére elegendő töltést képes biztosítani az autó számára.

A 3 fázisról történő töltés esetében a biztonságos és megbízható töltést már

nettó 279.000,- Ft-tól tudjuk biztosítani otthonában!

Az ár magában foglalja a töltőberendezés ára mellett a teljes kivitelezés költségeit is!!!

És... ne feledje.... Ha otthon tölt, akkor a közterületi töltőkhöz képest jelentősen olcsóbban töltheti fel autóját! A különbség annyira számottevő, hogy az otthoni töltőberendezés kiépítésének teljes ára akár 45.000 km alatt teljesen megtérülhet!!! 

Számoljon!!! Megéri!!! 

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348

A BMW Budapest Motors és KNZ Automotive akciója keretében, most még kedvezőbben oldhatja meg elektromos autója töltését - akár otthon is!

Amennyiben elektromos autójához a BMW Budapest Motors-nál rendeli meg a töltőberendezését telepítéssel együtt, és a telepítést a KNZ Automotive végzi, akkor a töltőberendezés gondtalan használatához most a telepítéstől számított első évben a karbantartást ingyen biztosítja Önnek a KNZ Automotive! Az akció visszavonásig vagy 2019. december 31. -ig érvényes! Ha érdeklik a részletek, akkor írjon nekünk ITT vagy érdeklődjön a +36-70-615-6348 telefonszámon!

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348