Elektromos hajó töltés

Töltőállomás értékesítés telepítéssel, egyedi megoldások tervezése, kivitelezése

Elektromos hajók töltése  -  Type 2 töltési szabvánnyal

Az elektromos hajók esetében is kézenfekvő lehet az elektromos autók világában már széles körben használt, Európában szabvánnyá vált Type 2 típusú töltési rendszerek alkalmazása. Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy a teljes töltési folyamatot kontrollálja, együttműködve a járműben elhelyezett OBC rendszerrel. Az így kivitelezett töltés amellett, hogy gyors (AC töltés akár 22 kW-ig), rendkívül biztonságos is.

A hazai gyártók közül Stratégia Partnerünk, az eKRAFT ezt a töltési rendszert alkalmazza az általuk épített/átépített hajók esetében. Éppen ezért, a töltési lehetőségek maximális kihasználása érdekében a kikötőkben elhelyezett eddigi, hagyományos energia oszlopok mellett, célszerű lehet olyan Type 2 szabványú AC töltő berendezések telepítése is, amelyek segítségével valóban kihasználható a töltési rendszer valamennyi előnye. 

A Type 2 rendszerű töltőberendezések képesek 1, 2, valamint 3 fázisú inverterekkel is együttműködni, fázisonként akár 7,4 kW maximális teljesítménnyel. Ezenkívül a csatlakozóaljzatokon a retesz biztosítja, hogy töltés közben ne lehessen a csatlakozót eltávolítani ami jelentősen növeli a töltési folyamat biztonságát. Ugyanezt szolgálja az a megoldási is, aminek köszönhetően a csatlakozók érintkezőin köznapi nyelven fogalmazva "nincs áram" egészen addig, amíg a csatlakozás a töltő és a töltött jármű között létre nem jött. 

A felhasználást segíti, hogy a töltők különféle használati korlátozást biztosítanak annak érdekében, hogy csak az arra jogosultak tudják az adott töltőállomást használni. A korlátozás lehet akár egyszerű kulcsos megoldás, vagy akár RFID kártyával történő azonosítás. 

Az általunk forgalmazott töltőberendezésekkel minden, a töltéssel kapcsolatos felhasználói igényt ki tudunk elégíteni. Legyen szó akár a legegyszerűbb, Plug & Charge megoldásról, vagy akár dinamikus energia menedzsment segítségével kontrollált, költségmegosztásra is alkalmas, sok darabos töltőcsoport üzemeltetéséről, töltési megoldásainkkal alkalmazkodni tudunk Ügyfeleink igényeihez.  

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348