Blue 16 rendszer

Részletes leírás

A BLUE 16 KÖZELÍTÉSES-KULCSOS, CSEREKÓDOS AUTÓRIASZTÓ, TELJES GÉPJÁRMŰVÉDELMI RENDSZER

A jelenleg elterjedt ugrókódos, rádió-távirányítású autóriasztók nem biztonságosak mivel a riasztót vezérlő jelek különböző módszerekkel manipulálhatóak (lásd: autótolvaj). Ezért a gyártó a Blue 16 autóriasztó esetében a vezérléshez a jelenlegi legkorszerűbb, közelítéses-kulcsos, cserekódos technológiát alkalmazza.

A cserekódos rendszert leginkább az különbözteti meg az ugrókódostól, hogy míg a régebbi rendszerek a biztonságot csupán a kódok nagy számával érték el, addig a cserekódos rendszer a kódok nagy számát véletlenszerű számok beiktatásával, kétirányú kommunikációval és időhatárokkal kombinálja, így lehetetlenné teszi a rendszer "megtörését".

Blue 16 autóriasztó 

Kompakt autóriasztó, mely többkörös héjvédelemmel, ütésérzékelővel, emelésérzékelővel, személyazonosítással és saját akkumulátorral rendelkezik. 

Riasztó be- és kikapcsolása

A szélvédőre ragasztott leolvasótekercshez, lehetőleg merőlegesen, 3 cm távolságon belül odatartott kulccsal lehetséges, így az autótolvaj nem tudja ellopni a távirányító jelét.

A riasztó élesítésére - kényelmi szempontok miatt - az autó gyári távvezérlőjével is lehetőség van, de a készülék kikapcsolását - biztonsági okokból - csak a saját kulcsával engedélyezzük.

Használati kulcsok

A készülékhez 2 db használati kulcs tartozik.

A kulcsok ütés- és vízállóak, minden gond nélkül elviheti magával sportolni, úszni, szaunázni így nem áll fenn a veszélye, hogy ellopják a kulcsokat például az öltözőszekrényből. Nincs bennük elem, a működésükhöz szükséges energiát a leolvasótekercsből nyerik. A rendszerre összesen 4 db használati kulcsot lehet tanítani.

A kulcsok másolása nem lehetséges.

FONTOS !!!

Ha nem találja, elveszítette vagy ellopták Öntől a gépjárműve kulcsait, használja a piros, biztonsági kulcsot. Ne kockáztasson, ne várjon az eltűnt kulcsok letiltásával! 

Biztonsági kulcs

A készülékhez 1 db biztonsági kulcs tartozik.

A biztonsági kulcs használata letiltja a használati kulcsokat. Elveszett, később megtalált kulcs könnyen, egyszerűen visszatanítható a rendszerre. Új kulcsokat is csak a piros kulcs segítségével lehet a rendszerre tanítani, így illetéktelen személy (például szervizben dolgozó "beépített ember") nem tud a riasztóhoz kulcsot tanítani.

Jelszó boríték

A készülékhez tartozó hologramos biztonsági matricával lezárt boríték két jelszót tartalmaz.

Ha a riasztóval valamilyen probléma van, vagy szoftverfrissítés miatt fel kell keresnie valamelyik beszerelőműhelyünket, fontos hogy önnél legyen a boríték ablakában olvasható szerviz jelszó. A jelszó hiánya esetén a szerelő nem tud a riasztón módosításokat végrehajtani, nem tudja a hibákat diagnosztizálni.

A készülék vészkikapcsolására a boríték belsejében található 8 számjegyű PUK kód segítségével van lehetőség.

A szerviz jelszó és a PUK kód cseréjére lehetőség van. A cseréhez szükség van egy a viszonteladóknál beszerezhető kódcsere borítékra és a piros biztonsági kulcsra.

Rablásgátlás 

A riasztó minden olyan helyzetet követően azonosítást kér, amikor a vezető személye új vagy kicserélődhetett.

Kódkérésre a vezetőoldali ajtó nyitása vagy csukása utáni elindulást követően kerül sor. Amíg az autó egy helyben áll azonosításra nincs szükség, akadálytalanul tud az autó mellett beszélgetni, vagy télen havat takarítani.

Rablás akadályozás

A gépjármű elindulását követően a készülék bezárja a központi zárat, gyújtás levétele után kinyitja azt. Ha az autó megállt és valamelyik ajtón ki, vagy beszálltak, az azt követő elindulásnál ismételten bezárja a zárakat. Nem áll fenn a veszély, hogy a riasztó kizárja önt az autóból, mivel a zárásra az autó elindulását követően kerül sor. 

Emelés érzékelő 

A készülékben egyedülálló módon alapáron, beépített emelésérzékelő található.

Szervízüzemmód

Ha az autót szervizbe kell vinni tegye a készüléket szervizüzemmódba. Szervizüzemmódban a készülék olyan mintha benne sem lenne az autóban. Nem élesedik az autó távvezérlőjére, nem kér személyazonosítást, nem működik az extra motortérvédelem sem stb.

Ha a készüléket szervizüzemmódba rakta, ne adja le a szerviznek a riasztó kulcsát. A kulcsot nem lehet lemásolni, de a szerelő a kulccsal be tudja kapcsolni a készüléket és az bonyodalmakat okozhat.

Extra motortérvédelem

A gépjármű motorterét a készülék akkor is védi, ha a készülék kikapcsolt állapotban van. Például ha az autótolvaj a kertben, garázsban nyitva felejtett autó motorteréhez akar hozzáférni, a készülék a motortér felnyitásakor riaszt.

A gépjármű motorterének maximális védelméhez a P04 elektromechanikus motortérzárat ajánljuk.


Választható riasztási hang és riasztási hangba épülő kürtvezérlés. 

Gyakran felmerülő probléma, hogy egy utcában mindig megszólal egy autóriasztó. Szinte az összes autóriasztó egyformán jelez, ezért sokszor a gépjármű tulajdonosa sem figyel fel a saját kocsijának a riasztására. A Blue 16-os autóriasztónál ön választja ki 6 db riasztási hang közül az önnek megfelelőt, így riasztás esetén egyértelműen megismeri azt.

A tolvaj szempontjából ez kockázatnövelő tényező.

Mi a teendő, ha használt autót vásárol Blue 16-os riasztóval?

Amennyiben olyan autót vásárol amiben már Blue 16-os autóriasztó van, egyszerűen megoldható, hogy csak önnek legyen kulcsa a készülékhez, és csak ön ismerje a riasztóhoz tartozó kódokat.

Használati útmutató letöltése: