KNZ eSolar

Kiegészítő és akár önálló, szigetüzemű napelem rendszerek

Tény, hogy már önmagában az elektromos autózás is hatalmas megtakarítást eredményez a közúti személyszállításban, hiszen akár az általunk ajánlott megoldásokkal is elérheti, hogy 100 km-t - az autó fogyasztásától függően - mindössze 600-1000 Ft körüli költséggel tehessen meg a hagyományos benzin vagy dízel üzemű autók átlagosan elérhető 2400-3600 Ft / 100 km-s költségéhez képest. A üzemeltetési költség csökkentése azonban tovább fokozható, akár igen rövid időn belüli megtérüléssel!

Ehhez a további jelentős költségcsökkentéshez járulhatnak hozzá napelem rendszereink, amelyek segítségével könnyen és gyorsan megvalósítható elektromos autóink töltése.

Magyarországi körülmények között egy mai átlagos elektromos autót alapul véve (átlagos fogyasztása kevesebb mint 20 kWh / 100 km), 30.000 km/év futásteljesítménnyel számolva, egy 6 kW-s rendszer teljes mértékben fedezni tudja a szóban forgó elektromos autó energia szükségletét. 

A teljes, erre alkalmas napelemes rendszer kivitelezési költsége 2.100.000,- Ft + ÁFA, mely természetesen változhat a kivitelezés helyszínének esetleges hátráltató adottságai miatt, de jellemzően az említett költséggel az ország teljes területén megoldható a telepítés.

Fontos kérdés...    A megtérülés

Amennyiben egy hagyományos benzin/dízelüzemű autó üzemelési költségeit tekintjük összehasonlítási alapnak, akkor elmondható, hogy a teljes napelem beruházás  2-3  éven belül megtérülhet.

Ha az elektromos autónk töltését nyilvános töltőállomásokon oldjuk meg, akkor az ott tapasztalható átlagárakat alapul véve 3-5 év alatt megtérülhet a teljes kivitelezés.

Ha az otthoni töltést vesszük alapul a maga 39 Ft/kW-s lakossági tarifájával, akkor elmondható, hogy mintegy 6-8 év alatt elérhető a teljes megtérülés...   

KNZ eSolar

A KNZ eSolar rendszerek kivitelezése során a német AEG vállalat rendszerelemeit használjuk Stratégiai Együttműködő Partnerünk a PV Napenergia Kft. tervezési, telepítési, karbantartási közreműködésével.

AS-M1203 napelempanel
AS-M1203 napelempanel
AS-IC01-2, 3 fázisú inverter
AS-IC01-2, 3 fázisú inverter
1,5 MWp naperőmű Szirmabesnyő
1,5 MWp naperőmű Szirmabesnyő

Természetesen az elektromos autó töltés támogatása mellett, attól függetlenül is kínáljuk napelemes megoldásainkat, nem csak családi házak, társasházak hanem cégek intézmények részére is. Ezen felül akár teljes naperőművek kialakítását is vállaljuk akár MWp feletti teljesítmény kategóriában is!

Kérdései vannak? Hívjon minket! +36-70-615-6348